Ajankohtaista

Tulevia tilaisuuksia, tapahtumia, konferensseja

Suomen Sosiaalifoorumi

Tietoa sosiaalifoorumista
4.-5.5.2019 Arbis, Helsinki

SLY:n kevätseminaari 2019

Ilmastonmuutoksen terveysvaikutukset
13.5.2019 THL, Helsinki

Nordic Health 2019

3rd Nordic Workshop for Health Policy, Health Management, and Health Services Research
13.- 14.5.2019 Uppsala, Ruotsi

BeSP Symposium

1st Behaviour Change Science and Policy symposium "Intervention evaluation & field experiments"
14.-15.5.2019 Helsinki

Nordic Conference of Epidemiology 2019

9th Nordic Conference of Epidemiology and Register-based Health Research
18.-20.9.2019 Tampere

Terveydenhuoltotutkimuksen päivät

Kestävä terveydenhuolto
7.-8.11.2019 Tampere

EPH 2019 Marseille

12th European Public Health Conference "Building bridges for solidarity and public health"
20.-23.11.2019 Marseille, Ranska
Abstraktien jättöaika päättyy 1.5.2019

SLY:n matkastipendi tutkijoille

Yhdistyksen matkastipendihaku on jälleen auki! Vuonna 2019 jaetaan 1-3 stipendiä, yhteissummaltaan enintään 3000 euroa. Hakemukset 20.6.2019 mennessä.

Lisätietoja matkastipendistä ja hakemisesta täällä.

SLY:n opinnäytyöpalkinto 2019

SLY jakaa tänä vuonna kolmatta kertaa tunnustuspalkinnon korkeatasoisesta sosiaalilääketieteellisestä opinnäytetyöstä. Palkinnon suuruus on 200 euroa.

Lisätietoja ehdotusten jättämisestä täällä.

Tiedon tähden - Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehti mukana kotimaisten tiedelehtien kiertueella

SLA osallistuu ensimmäistä kertaa järjestettävälle Tiedon tähden- kiertueelle, jonka tavoitteena on tehdä lehtiä tutuksi korkeakoulujen opettajille ja opiskelijoille. Suomen tiedekustantajien liiton rahoittama tapahtumakiertue käynnistyy Oulusta 25.2.2019 ja jatkuu maaliskuussa Turkuun, Jyväskylään, Rovaniemelle ja Poriin, sekä huhtikuussa Joensuuhun ja Kuopioon. Tapahtumien ohjelmissa on mm. asiaa lehden tekemisestä, lehtien esittelyjä ja kirjoittajakoulutuksia. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja tiedekustantajien liiton sivuilta.

Vuosilaskutus käynnissä!

SLY:n vuosilaskutus 2019 käynnistyy viikolla 8 18.2. eteenpäin. Jos olet rekisteröitynyt jäsenrekisteripalvelu Membookin käyttäjäksi, saat viestin laskustasi sähköpostiisi. Linkin kautta pääset maksamaan laskun verkkomaksuna. Jos laskussa on jotain muutettavaa tmv., ota yhteyttä jasensihteeri@socialmedicine.fi.

Membookiin kirjautumattomat jäsenet saavat jäsenmaksulaskunsa paperisena postitse.

SLY mukana Ljubljanan kannanotossa

SLY osallistuu allekirjoittajana European Public Health Associationin (EUPHA) ja Slovenian kansanterveysinstituutin luomaan Ljubljanan kannanottoon, joka peräänkuuluttaa poliittista sitoutumista terveyden eriarvoisuuden vähentämiseksi. Tietoa kannanotosta löydät EUPHA:n sivuilta täältäPDF iconLjubljana_statement-_final.pdf

Yhdistyksen vuosijuhla 3.10.2018

save the date -tiedot yhdistyksen keskiviikkona 3.10.2018 järjestämästä iltajuhlasta. Kaikki  jäsenet ovat tervetulleita juhlaan ravintola Sipuliin Helsinkiin. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet tulossa elokuussa.

Kommentti EU:n tietosuoja-asetuksen tulkintaan ja sen perusteella valmisteltavaan kansalliseen lainsäädäntöön

Sosiaalilääketieteen yhdistys on laatinut viiden kotimaisen tieteellisen seuran ja yhdistyksen (Sosiaalilääketieteen yhdistys, Suomen epidemiologian seura, Tilastoseura, Suomen väestötieteen yhdistys, Westermarck-seura) kanssa kommentin EU:n tietosuoja-asetuksen tulkintaan ja sen perusteella valmisteltavaan kansalliseen lainsäädäntöön. Tutustu kommentin sisältöön tästä

Jäsenrekisteripalvelu 

SLY käyttää jäsenrekisteripalvelu Membookia. Membookissa jäsenet pääsevät ylläpitämään tietojaan, maksamaan laskut ja lukemaan viestit yhdestä paikasta. 

Kaikille jäsenille, joilla on sähköpostiosoite jäsenrekisterissämme, on lähetetty kutsu liittyä Membookin käyttäjäksi. Viestin linkin kautta pääset rekisteröitymään palvelun käyttäjäksi. Jos tarvitset uuden kutsulinkin, ota yhteyttä sihteeri@socialmedicine.fi.

Jäsenet, jotka eivät Membookiin kirjaudu, saavat vuosittaisen jäsenlaskunsa paperisena postitse kuten aiemmin. Membookin suurin etu on kaipailtu verkkolaskutuksen ja -maksamisen mahdollistaminen.

Kirjamyynti

SLY myy 2016 ilmestynyttä uusintapainosta Heikki Wariksen kirjaklassikosta ”Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolelle” edulliseen jäsenhintaan 15e (ovh. 29e). 

Heikki Waris oli suomalaisen sosiaalipolitiikan grand old man, professori ja akateemikon arvonimen saanut tieteenharjoittaja. Hänen 1930-luvulla kahdessa osassa julkaistu väitöskirjansa on nyt saatavilla lyhentämättömänä versiona, johon on lisätty valokuvaliite sekä Tarja Halosen esipuhe. 

Noutomyynti (Hki keskusta, Unioninkatu 22 etukäteen sovittavana aikana) tai postitse (toimituskulut lisätään hintaan). Tilaukset ja lisätiedot sihteeri@socialmedicine.fi

European Public Health Association (EUPHA): kuukausittaiset uutiskirjeet

EUPHA Newsletter 3 - 2019
EUPHA Newsletter 2 - 2019
EUPHA Newsletter 1 - 2019
EUPHA Newsletter 12 - 2018
EUPHA Newsletter 11 - 2018
EUPHA Newsletter 10 - 2018
EUPHA Newsletter 9 - 2018

Vanhempia uutiskirjeitä saatavilla sihteeri@socialmedicine.fi

World Federation of Public Health Associations: uutiskirje

WFPHA Newsletter February 2019
WFPHA Newsletter December 2018
WFPHA Newsletter November 2018
WFPHA Newsletter August 2018
WFPHA Newsletter June 2018
WFPHA Newsletter April 2018